Madonna bu diyetle 2 haftada 2 kg vererek,vücut ve ruh dengesini kuruyor.
Diyetin Prensibi: Bu beslenme sistemi tahıl, sebze ve balıktan oluşuyor. Deniz yosunu ve tofu da (soya peyniri) öğünlerde sık sık karşımıza çıkıyor. Et, ekmek ve süt ürünlerini tüketmek kesinlikle yasak!
Diyetin İyi Yanı: Kim istikrarlı biçimde makrobiyotik beslenirse, bir daha kilo almıyor.
Diyetin Zor Tarafı: Bu diyet çok katı bir disiplin gerektiriyor. Fast-food içermiyor.
Sağlık Faktörü Çok sağlıklı, çünkü sadece tamamıyla işlenmemiş, doğal gıda ürünlerinin tüketilmesini öngörüyor.
Kaçamağa Tolerans
Asla! Madonna alkol kullanmıyor, sigara içmiyor. Şeker yüklemesinden kaçınmak için tatlıdan tümüyle vazgeçmiş durumda. Her gün spor yaparak vücudunu ince tutuyor.
Örnek Öğünler
Kahvaltı: Su ya da soya sütüyle karıştırılmış yulaf ezmesi
Öğle yemeği: Kılıç balığıyla beraber mercimek ve esmer pirinç
Akşam yemeği: Tofu, deniz yosunu ve sebze karışımı
Madonna Nasıl Formda Kalıyor?
Antrenörü Kim Lee, “50 yaşında ama 25 yaşındaki birinin vücuduna sahip”diyor. Sıkı disiplin ve çok katı bir egzersiz programıyla başarıyor bunu Madonna. Her gün, nerede olursa olsun 2 saat antrenman yapıyor: Önce 45 dakika koşu ve esneme hareketleri, sonra ya spor salonu ya da yoga. Pilates, caz dansı ve hip hop’u da hayatından eksik etmiyor.
Ünlü Takipçileri
Madonna’nın arkadaşı Gwyneth Paltrow da beslenme şeklini tümüyle makrobiyotik sisteme çevirdi. Liv Tyler çocukluğundan beri vejetaryen. “Titanic” yıldızı Kate Winslet da bu tarz bir beslenme uyguluyor.
Evet-Hayırlar
Bütün yemekler taze ve doğal olmalı. Restoranlardan kaçının, çünkü buralardaki yemekleri kontrol edemezsiniz.
İster beyaz olsun ister esmer, ekmeğin her türlüsünden uzak durun. Tahıllar mutlaka püre biçiminde tüketilmeli.
Madonnanın sırrı:
Her lokmasını 30 kez çiğniyor. Böylece gıda mideye indiğinde iyice öğütülmüş oluyor. Pozitif yan etki: Çiğneme hareketi sayesinde beyinde “doygunluk hissi” oluşuyor, bu da otomatik olarak daha az yemek yenmesini sağlıyor.
Kalıcı Rüya Vücut
50 yaşındaki şarkıcı ve oyuncu Madonna (1.63 m, 51 kg) tam bir sağlık fanatiği. Tüm yiyecekleri, ya kendisi ya da seyahatlerinde bile kendisine eşlik eden aşçısı tarafından makrobiyotik kriterlere uygun olarak pişiriliyor. Aslında burada söz konusu olan, diyetten ziyade bir yaşam felsefesi: Amaç, içsel dengeyi yakalamak. Sadece doğal (yani endüstriyel süreçte hazırlanmamış ya da kimyasal işlem görmemiş) gıdalar tüketiliyor. Balık haricinde katı bir vejetaryen beslenme diyebiliriz; yumurta ve süt ürünleri de yok. Tüketilebilir gıdalar listesinde tahıl çeşitleri, salata, kabuklu meyveler ve deniz yosunu bulunuyor.
-alıntı-
window.google_render_ad();