Dünya mutfaklarını tanıtan Rus haber ajansı Rosbalt, İstanbul'daki restoranlara geniş yer ayırdı.
Ajansa göre Türk kahvesi dünyaca meşhur olsa da Türkler çaysız yapamıyor. Türkiye'de çay içmenin ayrı bir zevk olduğunu anlatan ajans, haberinde şunları yazdı: "Dünyada Türk kahvesini bilmeyen yok. Ama buna rağmen Türkler çayı daha çok tercih ediyor. Çay, ülke kültürünün önemli bir parçası. İstanbullular siyah koyu ya da ufak bardaktaki elmalı çayı çok seviyor. Çaysız hiçbir buluşma yapılmıyor ve karar alınmıyor. Misafire ilk dakikada çay ikram etmek âdetten, bu misafirperverliğin töresi." Zengin Türk mutfağının en güzel örneklerini İstanbul, restoranlarında görmenin mümkün olduğunu ifade eden ajans, "İstanbul restoranlar kenti. Batı kültürünün yansımalarının bulunduğu İstiklal Caddesi gözde. Günün her saatinde caddede kalabalığı bulmak mümkün." ifadelerine yer verdi. Restoranlardaki servisi ayrıntılarıyla anlatan Rus haber ajansı, "Tüm menülerde milli yemekler var. Et yemekleri yagın. Garson, büyük tepside mezelerle masaya yaklaşıyor. Seçmenizi istiyor. Sıra kebaba gelince, karışık tercih etmek güzel. Ellerinde milli çalgı aletleriyle dolaşan müzisyenler, geceleri renklendiriyor. Her restoranda istenilen parçaları seslendiriyor." yorumunda bulundu. İstanbul sokaklarında Türk tatlı çeşitlerini bulmanın mümkün olduğunu vurgulayan Rosbalt, baklava, şerbet ve lokumu, vitrinleri süsleyen ürünler arasında saydı.