Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


MeRakLı Forum| MeRak Ettiğiniz herşey => Paylaşımın en meraklı adresi
 
AnasayfaAnasayfa  PortaLPortaL  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  İLetişim  

 

 Piza Tarifleri

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
мєяу´
Administrator
Administrator
мєяу´


Kayıt tarihi : 22/01/09
Mesaj Sayısı : 3959
Teşekkür Puanı : 3891
Rep Puan : 251
Yaş : 31
İsim : Merve
Nerden : oLduğunu SaLLa
Kadın
Ruh HaLi : Piza Tarifleri Agresi10
Takım : Piza Tarifleri D1e2ee3fede4072d5e25570324a07802
MadaLyaLarım : Piza Tarifleri Ftzv9l

Piza Tarifleri Empty
MesajKonu: Piza Tarifleri   Piza Tarifleri Icon_minitimeC.tesi Nis. 04, 2009 12:32 pm

ISPANAKLI PIZZA

Piza Tarifleri Ispanaklipizzaw

Hamuru icin:

3-4 su bardagi arasi un

1 su bardagi el yakmayacak sicaklikta isitilmis su

2 tatli kasigi kuru toz maya

1 tatli kasigi seker

2 cay kasigi tuz

1 yemek kasigi kadar zeytinyagi


Yapilisi:
- Genis hamur yogurma kabinin icine suyu koyup toz mayayi serpistirin.
- Sekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarmasi icin bekleyin.
- Daha sonra tuz, zeytinyagini ekleyip 3 bardak unu ilave edip yogurmaya baslayin. ele yapismayaca hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yogurun. Hamuru nekadar yogurursaniz icindeki gluten denen ozu daha fazla cikar ve daha elastik olur hamurunuz.
- Top haline getirip hafif yagladiginiz yogurma kabiniza tekrar koyup uzerini plastik wrap ile kaplayip kabarmaya birakin (iki katina cikana kadar, yaklasik 45dak.-1saat arasi)
- Unlanmis tezgahta hamuru elinizle yuvarlak hale getirip parmak uclari ile bastirarak yavas yavas acin. hamuru cekistirerek yuvarlakligini koruyarak genisletin.( isterseniz merdane ilede acabilirsiniz ancak elle acilan hamurlar icinde daha fazla mayadan gelen hava kabarciklari kaldigi icin daha guzel olurlar.)
- Yuvarlak tepsiye yada normal firin tepsisine misir unu serpin yapismamasi icin. yada yaglayadabilirsiniz.
- Hamuru yerlestirip biraz daha kabarmaya birakin. Bu arada ust malzemeleri hazirlayin.
Ust malzemesi icin
- 500gr. kadar ispanagi yikayip dograyin.
- Genisce bir tavada hafif zeytinyaginda 1 orta boy sogani iyice kavurun. Ardindan 1 dis ince dogranmis sarimsagi ilave edip 1 dakika kadar cevirin. Yanmamasina dikkat edin sarimsagin.
- Sonra dogradiginiz ispanaklari ilave edip ispanaklar sonup iyice kavrulana ve suyu buharlasana kadar karistirarak kavurun. ilinmaya birakin.
- Ilindiktan sonra hala suyu varsa bir kagit havlu ile sikin fazla suyunu.
- Ufak bir cam kaseye 2 doluca yemek kasigi domates salcasi koyup yaklasik bir cay bardagina yakin ilik su ile karistirip sivilastirin. Koyu bir sos kivaminda olacak. Icine bir cay kasigi dolusu kekik (oregano) ve reyhan (basil), tuz, biraz karabiber, istege gore biraz toz sarimsak ekleyip karistirin.
- Hamura once sostan surun. Daha sonra elinizle ispanakli ici esit sekilde yayip uzerine rendelenmis mozarella peyniri gezdirin. Yuksek isida onceden isitilmis 450F (225C) firinda 20 dakika kadar heryeri kizarana kadar pisirin. Biraz ilindiktan sonra kesip servis yapin.

heyhey

PİZZA

Piza Tarifleri Pizzaw

Malzemeler
Hamuru için:


3-4 su bardagi arasi un

1 su bardagi el yakmayacak sicaklikta isitilmis su

2 tatli kasigi kuru toz maya

1 tatli kasigi seker

2 cay kasigi tuz

1 yemek kasigi kadar zeytinyagi
Yapılışı:
- Genis hamur yogurma kabinin icine suyu koyup toz mayayi serpistirin.
- Sekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarmasi icin bekleyin.
- Daha sonra tuz, zeytinyagini ekleyip 3 bardak unu ilave edip yogurmaya baslayin. ele yapismayaca hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yogurun. Hamuru nekadar yogurursaniz icindeki gluten denen ozu daha fazla cikar ve daha elastik olur hamurunuz.
- Top haline getirip hafif yagladiginiz yogurma kabiniza tekrar koyup uzerini plastik wrap ile kaplayip kabarmaya birakin (iki katina cikana kadar, yaklasik 45dak.-1saat arasi)
- Unlanmis tezgahta hamuru elinizle yuvarlak hale getirip parmak uclari ile bastirarak yavas yavas acin. hamuru cekistirerek yuvarlakligini koruyarak genisletin.( isterseniz merdane ilede acabilirsiniz ancak elle acilan hamurlar icinde daha fazla mayadan gelen hava kabarciklari kaldigi icin daha guzel olurlar.)
- Yuvarlak tepsiye yada normal firin tepsisine misir unu serpin yapismamasi icin. yada yaglayadabilirsiniz.
- Hamuru yerlestirip biraz daha kabarmaya birakin. Bu arada ust malzemeleri hazirlayin.

heyhey

Mini Karisik Pizza

Piza Tarifleri Pizza3

Hamuru icin:

3-4 su bardagi arasi un,

1 su bardagi el yakmayacak sicaklikta isitilmis su

2 tatli kasigi kuru toz maya

1 tatli kasigi seker

2 cay kasigi tuz

1 yemek kasigi kadar zeytinyagi

Pizza sosu icin:

3 yemek kasigi domates salcasi

1 cay bardagina yakin ilik su

2 tatli kasigi kekik

1bucuk tatli kasigi reyhan

tuz, sarimsak tozu, biraz karabiber
Ust Malzemeleri:

2 bardak kadar rendelenmis mozarella peyniri

ince dilimlenmis sucuk

1 kucuk sogan

100 gr. kadar kiyma

tuz, karabiber
Yapilisi:
- Genis hamur yogurma kabinin icine suyu koyup toz mayayi serpistirin.
- Sekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarmasi icin bekleyin.
- Daha sonra tuz, zeytinyagini ekleyip 3 bardak unu ilave edip yogurmaya baslayin. ele yapismayaca hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yogurun.
- Top haline getirip hafif yagladiginiz yogurma kabiniza tekrar koyup uzerini plastik wrap ile kaplayip kabarmaya birakin (iki katina cikana kadar, yaklasik 45dak.-1saat arasi)
- Hamuru uce ayirip yuvarlak toplar yapin. Her birini merdane ile orta incelikte acin.
- Tepsinizi yaglayin veya daha iyisi misir unu serpistirin.
- Hamurlari tepsinize gore yerlestirin. Gerekirse iki tepsi kullanin.
- Sos malzemelerinizi bir kasede karistirip tahta kasigin tersi ile actiginiz hamurlarin ustune surun.
- Sogani ince dograyip kavurun, Kiymayi ve tuz, karabiber, arzuya gore kekik ilave edip kavurmaya devam edin.
- Hamurlarin birine kavurdugunuz kiymayi bir kat yayin.(cok kalin olmamasina dikkat edin, yeteri kadar koyup fazlasini ayirin.)
- Kiymanin ustune ince bir kat mozarella peyniri serpistirin.
- Diger hamuru bu sefer daha fazla peynir ile kaplayip sucuklari yerlestirin.
- Son hamuru ister sade peynirli, isterseniz evinizdeki malzemelere gore peynirin ustune ince dilimlenmis mantar, dilimlenmis dolmalik biber, sogan, cekirdeksiz dilimlenmis zeytin ile farkli bir ust hazirlayin.
- Onceden isitilmis 450F (225C) dereceli firinda peynir eriyip kizarana kadar pisirin.

heyhey

Kıymalı Pizza

Piza Tarifleri Kiymalipizza

Malzemeler:
Hamuru için:

1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1+ 1/4 su bardağı ılıktan biraz sıcakça su
3.5 ile 4,5 su bardağı arası aldığı kadar un
Sos için:
2 yemek kaşığı domates salçası
1/4 su bardağı ilik su
Tuz, kekik, reyhan, arzuya göre biberiye otu
İç malzemesi:
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 büyükçe soğan
250- 300 gr. kadar kıyma
1 adet sivri veya çarliston biber
1 yemek kaşığı salca
Kekik, karabiber, tuz, reyhan
Arzuya göre 10-15 adet mantar
1/2 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için genişçe bir kaba ısıttığınız suyu koyup mayayı ve sekeri ilave edin. 5 dakika kadar kabarması için beklettikten sonra tuzu, yağı ve yeterince unu ilave ederek yumuşakça ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. (iki katına çıkana kadar)
Sosu için tüm malzemeleri bir kâsede birleştirip karıştırın.
İç malzemesi için yemeklik doğranmış soğanı geniş bir tavada sıvıyağ ile sararana kadar kavurun.
İnce, küp küp doğranmış biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.
Kıymayı ilave edip onu da iyice kavurun. (bu aşamada kullanıyorsanız ince dilimlenmiş mantarlarda ilave edip birlikte pişirin)
En son baharatları ve tuzunu ekleyerek hazır hale getirin.
Geniş dikdörtgen fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın. Kabarmış hamuru tepsiye döküp sıvıyağa batırdığınız parmaklarınızla tepsiye hamuru yayın.
Hazırladığınız sosu tahta kaşık yardımıyla hamurun üstüne surun. En son iç malzemeyi ekleyip yayın.
Üstüne rendelenmiş mozarella veya kasar peynirini ilave edip 375F (185C) dereceli fırında ustu ve altı kızarana kadar pişirin.
Dilimleyerek sıcakken servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://merakli.yetkin-forum.com
HeRCai
Üye
Üye
HeRCai


Kayıt tarihi : 29/01/09
Mesaj Sayısı : 40
Teşekkür Puanı : 30
Rep Puan : 0

Piza Tarifleri Empty
MesajKonu: Geri: Piza Tarifleri   Piza Tarifleri Icon_minitimeC.tesi Nis. 04, 2009 1:08 pm

tesekürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Piza Tarifleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: EqLence :: MerakLı Forum Mutfak :: Yemek TarifLeri-
Buraya geçin: